9/8/10

The Past is NOT Gone

Ως αιώνια λάτρης και υπέρμαχος οτιδήποτε retro νιώθω τεράστια ευχαρίστηση (και ίσως και κάποια δικαίωση) βλέποντάς τα να κατακτούν την αγορά και όλο και περισσότερες καρδιές. Το retro δεν θεωρείτε πλέων παλαιομοδίτικο ή κιτς (εκτός βέβαια αν βγείτε με τα κορμάκια και τα κολάν των 90's για καφέ), αλλά κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού, ενώ συνήθως κοστίζει και το κατιτίς του, αφού τα περισσότερα "αναπαλαιωμένα" προϊόντα έχουν τη διπλή τιμή από τους μοντέρνους ανταγωνιστές τους.

Τα βεσπάκια και τα κατσαριδάκια έχουν κατακλείσει τους δρόμους, με άμεσο αποτέλεσμα την κατασκευή δικύκλων που θυμίζουν έντονα τα παλιά ακόμα και από γιαπωνέζους και κορεάτες κατασκευαστές. Το Mini Cooper και το New Beetle της WV αποτελούν μία σχεδόν απρόσιτη πολυτέλεια (αναλογικά των κυβικών τους και του ανταγωνισμού) στον τομέα των τεσσάρων τροχών, για την οποία όμως πολλοί δεν διστάζουν να "τα σκάσουν".
Και στον χώρο του θεάματος όμως το retro κερδίζει έδαφος,
με τις δεκάδες επανεκτελέσεις των επιτυχιών των 80's και των 90's και τα remake των ελληνικών και ξένων ταινιών των ίδιων δεκαετιών. Σε διαφημίσεις, soundtracks ταινιών και σίριαλ ακούμε παλιά γνώριμα, αν και λίγο ξεχασμένα κομμάτια, αυθεντικά ή σε επανεκτελέσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγάπησαν τους Beetles μέσα από το "Across the Universe", τους Abba από το "Mamma Mia" και το Downtown της Petula Clarck παρακολουθώντας "Lost". Ακόμα, στη χώρα μας συγκεκριμένα, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αναζητά σε ολόκληρο τον παγκόσμιο ιστό τις ψαγμένες διασκευές που παίζουν στα "Υπέροχα Πλάσματα".
Τέλος, υπάρχουν και οι retro gamers που θα απαξίωναν κάθε καινούριο τίτλο ( ναι, ακόμα κι αν αυτός λέγεται Starcraft 2) για μια ντουζίνα arcade games μέσα από έναν emulator τώρα πια. Με τον όρο retro gaming βέβαια δεν εννοούμε μονό το γνωστό σε όλους μας Pac Man αλλά εκατοντάδες τίτλους, από το πρώτο παιχνιδάκι για MS-DOS μέχρι τα θρυλικά παιχνίδια που σημάδεψαν την δεκαετία του 90, τύπου Street Fighter, και τα γνώριμα Play Station και XBOX.
Γι' όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους κρατήστε τα βινύλιά σας, της δισκέτες και τις κασέτες σας. Όλα είναι πλέον retro= της μόδας. Μετά από λίγα ακόμα χρονάκια όλα θα αξίζουν εκατομμύρια!

Andy Candy Best Blogger Tips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου