13/11/10

Harry's Back

Ενώ ολόκληρη η υφήλιος έρχεται αντιμέτωπη με διεθνή, πλέον, προβλήματα όπως η οικονομική κρίση και η τρύπα του όζοντος, μια μικρή, αναλογικά με το συνολικό πληθυσμό της Γης , ομάδα «πιστών» κατασκηνώνει έξω από κινηματογράφους για να είναι παρόν για ακόμα μια φορά στο γεγονός της χρονιάς. Η σειρά βιβλίων φαινόμενο (αφού έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις κάθε άλλο πλην τις Βίβλου) που μεταφέρθηκε με απόλυτη επιτυχία και στην μεγάλη οθόνη ξαναχτυπά για τελευταία φορά πριν το μεγάλο φινάλε.  Ο  ήρωας της εποχής μας, που δεν φορά ούτε κολάν ούτε μπέρτα, που δεν κρύβει το πρόσωπό του και που, πάνω από όλα, δεν μας έρχεται από άλλο πλανήτη ή γαλαξία, είναι ένα απλό δεκαεπτάχρονο, τώρα πια, αγόρι το οποίο προσπαθεί να αλλάξει τον δικό του, ίσως λίγο ουτοπικό, κόσμο. Δεν είναι φυσικά άλλος από τον Χάρι Πότερ.
Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο περιμένουν με ανυπομονησία την ταινία που εύλογα έχει χαρακτηριστεί ως το κινηματογραφικό γεγονός μιας ολόκληρης γενιάς. Μαζί με τους fans όμως μεγάλωσαν και οι πρωταγωνιστές, οι οποίοι τώρα πια δεν κάνουν απλά μάγια και λύνουν γρίφους για να προστατευτούν από τον Βόλντεμορτ, αλλά παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και ξεκινούν για μία αναζήτηση στον επικίνδυνο, πλέον,  κόσμο των μάγων που από πολλούς έχει παραλληλιστεί με την Ευρώπη υπό την εξουσία των Ναζί.  Αυτό, βέβαια, φαίνεται και από το videogame που θυμίζει έντονα Counter Strike, μόνο που τη θέση των πολυβόλων πήραν τα ραβδιά και αυτή των σφαιρών τα ξόρκια.
Το αντικείμενο της αναζήτησης τους είναι οι Πεμπτουσιωτές, η καταστροφή των οποίων θα κάνει και πάλι τον Λόρδο Βόλντεμορτ θνητό, καθώς και οι Κλήροι του Θανάτου, που θα αποτελέσουν σημείο κλειδί στη έκβαση της ιστορίας. Στην αναζήτηση του αυτή ο Χάρι δεν θα είναι μόνος, αφού δίπλα του και πάλι θα βρίσκονται οι φίλοι του, Ρον και Ερμιόνη. Η συμβίωση όμως των τριών εφήβων κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που θα υπομείνουν κάθε άλλο παρά ειρηνική και αθώα είναι. Καυγάδες, μάχες, αίμα, θάνατοι, κοσμητικά επίθετα αλλά και κάτι παραπάνω από απλές φιλίες είναι μέσα στο πρόγραμμα τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο μέρος. (εγώ σας  είπα πως μεγάλωσαν)
Το πρώτο μέρος της τελευταίας και, κρίνοντας και από το βιβλίο, καλύτερης ταινίας είναι εδώ. Τι περιμένετε λοιπόν; Αν η τελευταία αφιέρωση της Rowling στους «Κλήρους του Θανάτου» αναφερόταν και σε εσάς φορέστε τους επίσημους μανδύες σας και καβαλήστε τα σκουπόξυλά σας. Ραντεβού στους κινηματογράφους!

Andy –Χαριποτεροβαρεμένη- Candy Best Blogger Tips

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου