6/2/12

From Russia with love...

Απόσταγμα σιταριού, κριθαριού και σίκαλης (ή ένα mix όλων αυτών).
Το "νεράκι" των Ρώσων.
Με μια λέξη Βότκα!
Ένα από τα πιο διάσημα ποτά παγκοσμίως, αφού όλοι μας (ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία, μη το αρνείστε!) έχουμε γευτεί το άχρωμο ποτό του  οποίου η περιεκτικότητa σε οινόπνευμα κυμαίνεται μεταξύ 35% και 50% vol και έχουμε νιώσει το γλυκό κάψιμο που δημιουργεί στο λαιμό μας καθώς το καταπίνουμε. Η δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί κύριο συστατικό πληθώρας κοκτέιλ και μπορεί να συνδυαστεί με αναρίθμητους χυμούς.
Εμφανίζεται για πρώτη φορά στα τέλη του 9ου αιώνα στη Ρωσία. Την πατρότητά της όμως διεκδικεί και η Πολωνία η οποία ισχυρίζεται πως στα εδάφη της λειτουργούσε αποστακτήρειο ήδη από τον 8ο αιώνα. Η πρώτη βέβαια επίσημη ζυθοποίηση βότκας γίνεται τον 14ο αιώνα από τον Sydnayaska Krueger (καμία σχέση με τον Freddie), ιδρυτή της βιομηχανίας που αργότερα θα αποτελέσει τη γνωστή σε όλους μας Smirnoff.
Με την εν λόγο κυρία ασχολήθηκε και ο Ντιμίτρι Μεντελέγιεφ. Για όσους στο σχολείο πέταγαν χαρταετό να διευκρινίσουμε ότι ο Μεντελέγιεφ ήταν διακεκριμένος Ρώσος χημικός, ο οποίος μελέτησε την περιοδικότητα των χημικών φαινομένων και σε αυτόν οφείλει σήμερα τη μορφή του ο περιοδικός πίνακας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις έρευνές του η τέλεια περιεκτικότητα οινοπνεύματος στη βότκα είναι 38% vol. Ποιοί είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε τον επιστήμονα;
Παρά τις πολυάριθμες, όμως, φυσιολογικές χρήσης του ποτού υπάρχουν και κάποιες λίγο πιο... ανορθόδοξες θα λέγαμε. Βρήκα μερικές από τις πιο ευφάνταστες και περίεργες και σας τις παρουσιάζω.

Βότκα με Χρώμα

Κίτρινες, κόκκινες, πράσινες και μπλε! 
Θα χρειαστείτε:
1 μπουκάλι βότκα
1 άδειο μπουκάλι
1 σακουλάκι smarties (ναι και τα M&Ms κάνουν)
1 σουρωτήρι

Εκτέλεση:
Ταξινομούμε τα smarties ανά χρώμα. Τοποθετούμε όλα τα smarties του ίδιου χρώματος πχ τα κόκκινα μέσα στο μπουκάλι της βότκας. Τα αφήνουμε εκεί για πέντε ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων ανακατεύουνε το μπουκάλι μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να βεβαιωθούμε ότι το χρώμα των smarties διαλύεται στο ποτό. Αν η βότκα φαίνεται θολή και σχηματίζει ένα είδος "κρούστας" στην επιφάνεια της μην ανησυχείτε. Είναι τα φυτικά λιπαρά που περιέχουν τα smarties και θα απομακρύνουμε στη συνέχεια. Αφού λοιπόν περάσουν οι πέντε μέρες (μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο χρονικό διάστημα μέχρι να διαλυθούν τα smarties στη βότκα) χρησιμοποιώντας το σουρωτήρι μας φιλτράρουμε τη βότκα καθώς τη χύνουμε στο άδειο μπουκάλι. Η διαδικασία αυτή μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί αρκετές φορές μέχρι να φύγει η "κρούστα" από το ποτό.

Γρανίτες Βότκας με φράουλα και ροδάκινο

Θα χρειαστείτε:
10 φράουλες (σε μορφή πουρέ)
355 ml ανθρακούχο νερό
59 ml σιρόπι ροδάκινο
59 ml Βότκα και άλλα 88 ml (ξεχωριστά)

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τον πουρέ από τις φράουλες με τα 59 ml Βότκας και τοποθετήστε 3 κουταλιές από το μίγμα στον πυθμένα του δοχείου που θα χρησιμοποιήσετε για τις γρανίτες. Ανακατέψτε το σιρόπι ροδάκινου με το ανθρακούχο νερό και προσθέστε και τα 88 ml Βότκας μέχρι να "δέσουν".  Ανακατέψτε το μίγμα με τις φράουλες με το μίγμα με τα ροδάκινα μέχρι να "δέσουν". Τοποθετήστε το μίγμα στο δοχείο με το οποίο θα φτιάξετε τις γρανίτες (αυτό στο οποίο τοποθετήσατε τις 3 κουταλιές από το πρώτο μίγμα) και αφήστε το για 2-3 ώρες στην κατάψυξη. Τοποθετήστε τα ξυλάκια της γρανίτας και αφήστε το στην κατάψυξη όλη τη νύχτα. Για να "βγουν" ευκολότερα οι γρανίτες σας από το δοχείο βρέξτε το εξωτερικό του δοχείου με καυτό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα.

extra: Για το σιρόπι ροδάκινου θα χρειαστείτε 1/2 της κούπας κομμένα ροδάκινα, 1 κούπα νερό και 1 κούπα ζάχαρη.
Πλύνετε τα ροδάκινα, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε κομμάτια. Βάλτε τα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πουρές. Τοποθετήστε το νερό, τη ζάχαρη και τον πουρέ ροδάκινου σε μία κατσαρόλα και αφήστε το μέχρι να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση αφήστε για ακόμα 5 λεπτά.

Μεθυσμένοι Gummy Bear
Το προσωπικό μου αγαπημένο!

Θα χρειαστείτε:
1 μπουκάλι βότκα
1 σακουλάκι με ζελεδάκια-αρκουδάκια
χυμό της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε ένα σκεύος τα ζελεδάκια και ρίχνουμε μέσα αρκετή βότκα ώστε να τα καλύψει. Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο όπου και το αφήνουμε για 5 μέρες. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών ανακατεύουμε το περιεχόμενο του δοχείου μας 2-3 φορές τη μέρα. Στη συνέχεια βγάζουμε το σκεύος από το ψυγείο και βλέπουμε ότι τα ζελεδάκια μας έχουν απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της βότκα. Ρίχνουμε μέσα στο σκεύος λίγο από το χυμό (περίπου μίση ποσότητα σε σχέση με τη βότκα που ρίξαμε στην αρχή) και ανακατεύουμε καλά το περιεχόμενο του δοχείου μας. Το τοποθετούμε και πάλι στο ψυγείο για 4 μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων ανακατεύουμε τα αρκουδάκια μας 2 φορές την ημέρα. Οι Gummy Bears είναι έτοιμοι. Μπορείτε να τους αφήσετε στο σκεύος με ότι απέμεινε από τη βότκα και το χυμό ή να τους τοποθετήσετε σε ένα άλλο σκεύος.

Σημείωση: Αν οι Gummy Bears δεν φαγωθούν όλοι, τοποθετούμε αυτούς που έμειναν και πάλι στο ψυγείο.

Ελπίζω να σας έδωσα αρκετές και καλές ιδέες για ένα absolute πάρτι! Με μέτρο όμως για να μην πείτε dasvidaniya στο μάταιο τούτο κόσμο!

Andy Candy
Αφιερωμένο στην μέλλουσα ανώνυμη αλκοολική φίλη μου με την οποία δεν πρέπει, για το καλό της ανθρωπότητας, να συγκατοικήσουμε ποτέ!

Πηγές: 
http://blogs.warwick.ac.uk/msbrackenridge/entry/the_something_random/
http://www.endlesssimmer.com/2011/06/02/tired-of-adult-popsciles-yet-we-didnt-think-so/
http://www.dailyhack.net/2009/02/drunken-gummies-vodka-infused-gummi.html Best Blogger Tips

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/2/12, 12:06 μ.μ.

    agaphth m filh an kai exeis parektrapei synexizoyme n s agapame:PPP Pote 8a ginei ayto to absolute party eipame???? XD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίμαι απόλυτα χαρούμενη και φυσικά περίφανη που αυτο το υπέροχο αρθρο ειναι αφιερωμένο σε μένα! Η βοτκα ειναι η ζωή μας! Ανυπομωνω να απολαυσω τα αρκουδια!~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/2/12, 9:50 μ.μ.

    Kala e exw en8ousiastei :P sta gene8lia mas 8elw opws k dhpote ayta ta arkoudakia(xazh paren8esh alla einai pio omorfa me tn vodka :p )Stn anwnymh panw pes oti t xronou mono tetoia party 8a kanoume :p ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/12, 3:59 μ.μ.

    xaxaxaxaxaxa sthn flwrina ayta ta parti???? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή